Krémek
Sonkakrém
15 dkg gépsonkát kétszer ledaráljuk és 5 dkg besamelel és 5 dkg habosra kevert vajjal összedolgozzuk. Ízesítés: só, bors
/Besamel: 2 ek vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a 2 ek lisztet és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a felforrósított 5 dl tejet is, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük./
Tojáskrém:
6 kemény tojást félbevágjuk, sárgájukat kivesszük és áttörve simára keverjük a kihült és áttört besamellel , a habosra kevert 10 dkg vajjal, sóval, mustárral, fehér v. fekete őrölt borssal ízesítjük.
Szardínia krém:
1 doboz szardíniát olajától lecsepegtetve összekeverjük 10 dkg vajjal 2 reszelt keménytojással, sóval, mustárral, piros arannyal.
Körözött krém
20 dkg juhturót 10 dkg vajjal 5 dkg finomravágott vöröshagymával, mustárral, sóval, köménymaggal, pirospaprikával simára keverjük. Végül 5 cl sört adjunk hozzá.
Májkrémes-tojásos melegszendvics krém
Hozzávalók:
10 dkg májas
2 db tojás
2-3 ek tejföl
1-2 ek margarin
1 tk mustár
2 tk ketchup
só
bors
oregano
a tetejére:
sajt
paradicsom
oregano
A tojásokat keményre főzöm, majd villával jól összetöröm. Összekeverem a májkrémmel, a tejföllel, margarinnal, mustárral, ketchuppal, sóval, borssal, oreganoval és egy pici reszelt sajtot is teszek bele. A kész krémet a zsemle szeletekre kenem és jól megszórom reszelt sajttal. A tetejére paradicsom karikálat teszek és egy kicsi oreganot is. Előmelegített sütőben megsütöm, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére.
10 dkg májas
2 db tojás
2-3 ek tejföl
1-2 ek margarin
1 tk mustár
2 tk ketchup
só
bors
oregano
a tetejére:
sajt
paradicsom
oregano
A tojásokat keményre főzöm, majd villával jól összetöröm. Összekeverem a májkrémmel, a tejföllel, margarinnal, mustárral, ketchuppal, sóval, borssal, oreganoval és egy pici reszelt sajtot is teszek bele. A kész krémet a zsemle szeletekre kenem és jól megszórom reszelt sajttal. A tetejére paradicsom karikálat teszek és egy kicsi oreganot is. Előmelegített sütőben megsütöm, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére.
Retro melegszendvics krém
20 dkg párizsit, 20 dkg májkrémet, 2 kiskanál mustárt, 1 fej apróra vágott vöröshagymát és egy kis konzerv paradicsomsűrítményt összekeverek. Ha van itthon császárszalonna, abból is darálok bele. Jól összekeverem és kész a krém.